vacante exotice ieftine ca’ea ferata, care insotea margine

Centrele termoelectrice sint racordate la sistemul energetic national. R. Activitatea culturala este sprijinita de cluburi, un teatru si un cinematograf in aer liber ; sportului i s-a asigurat o buna baza materiala. Dezvoltarea constructiei de locuinte, dotarile edilitare si social-culturale, aplicarea in 1960 si ulterior (1970, 1973, 1975) a unor schite de sistematizare in functie de necesitatile ivite intre timp, au dus la schimbari radicalc in cuprinsul Brailei, amplificind intravilanul cu noi cartiere, cum sint : Viziru I, Viziru II, Viziru III, Apollo, Obor, Victoriei, Hipodrom, Piata 23 August, un nou centru etc.

agentie de turism Asta e sansa Calarasului”1. Marginea sudica a Burnazului, inalta intre 45 si 70 m, se pravale in panta accentuata deasupra luncii, pina aproape de zona de confluenta a Argesului cu Dunarea, si indeosebi in regiunea Daia-Chirnogi. Articolul original doar aici Cu o populatie de 54 981 locuitori (1 iulie, 1981) ocu-pati mai mult in industrie, transporturi si mai putin in agricultura, Calarasi se prezinta ca un insemnat centru economic in care principalele obiective industriale apartin ramurilor alimentara, constructii, chimica si industriei usoare. Vatra orasului Galati este desfasurata pe un teren consolidat, inalt, iar catre vadul Dunarii se concentreaza mari sisteme hidrografice si cai de comunicatie terestre de o deosebita insemnatate, ceea ce i-a avantajat dezvoltarea ecenomica.

vacante exotice ieftine

v spre spatiul orsovean a celor trei culoare depresionare : din nurd I imis-Cerna, din est Drobeta-Turnu Severin-Orsova si din vest It. in partea nordica se afla Cimpia Brailei (Baraganul de Nord) continuata spre vest dincolo de valea riului Buzau cu Cimpia Rimnicului si Cimpia Buzaului. In cadrul economiei sale nu avea decit o Fabrica de cherestea, una de mobila, una de apa gaznasa, una de sapun, alta de luminari.

Cea mai mare intindere o ocupa cernoziomul (circa 75%) cu toate varietatile sale : cernoziomurile levigate castanii, ciocolatii, carbonatice, freatic umede cu mare fertilitate etc. Omul e insa prudent. Descoperirile arheologice, de data recenta, arata existenta omului pe aceste meleaguri inca inaintea erei noastre.

Leave a comment